אנו ננסה כאן לענות על כל השאלות ולמרות שאנו לא יכולים להיות אובייקטיבים (אחרי הכל, אנו מאוד רוצים שתהיו לקוחות שלנו … ) אנו ננסה לתת כאן מידע שיעזור לכם גם באופן כללי.
בחירת יועץ משכנתאות היא בחירה קשה, הרי אנחנו בוחרים לקחת אותו ולשלם לו באופן פרטי בגלל שאנו לא "סומכים" ב- 100% על הייעוץ בבנק ומעוניינים בדעה של מישהו שמבין וחי את התחום וגם יכול לעזור לנו לקבל את הריביות הטובות ביותר שניתן.
אבל מאיפה לנו לדעת שהיועץ הוא באמת מקצועי ? מאיפה אנו יכולים לדעת שהגענו ל"ידיים טובות" שרוצות בטובתנו והן נקיות מאינטרסים.
לצערנו, העולם הוא לא כזה – גם ליועצי משכנתאות יש אינטרסים וגם אותם צריך לבחון לעומק לפני שבוחרים בהם.
אז הנה מספר עצות מועילות ליועץ משכנתאות טוב עבורכם –
- המלצות – אין כמו המלצות של מישהו שחווה וניסה את היועץ, כך תוכלו לדעת ממקור ראשון איך היה השירות ולמה ניתן לצפות. כמובן שיש לא מעט תגובות והמלצות באינטרנט שניתן ללמוד מהן (כל עוד הן אמיתיות).
- הניסיון – אומרים שאין חכם כבעל ניסיון וזה נכון ברוב המקרים.
במשכנתא זה נכון שבעתיים ! מכיוון שיועץ משכנתאות שלא עבד בבנק לעולם לא יוכל לדעת איך הדברים "מתנהלים" מבפנים, אפר ללמוד 3 שנים כלכלה ומימון אבל ניסיון של שנים במערכת הבנקאית זה משהו שאפשר לקבל רק שעובדים במערכת ומכירים אותה לעומק. - הכימיה – אולי ה"טיפ" החשוב ביותר שאנו יכולים לתת לכם.
אל תסגרו דברים בטלפון, אלא קיבעו פגישה מסודרת בה תכירו את היועץ משכנתא שלכם באופן אישי, בשיחה תוכלו להבין אם יש כימיה טובה ביניכם.
זה חשוב מאוד, מכיוון שנושא הייעוץ לא נגמר בריביות ובמסלולים אלא הוא שיחה יותר מקיפה על סיכונים, הוצאות ותכנונים לעתיד ואת זה קל יותר לנהל מול אדם שיש לנו כימיה טובה איתו ואנו מרגישים בנוח לשבת לשיחה איתו על הדברים האישיים ביותר שלנו. - הגודל – לפעמים להיות גדול זה טוב ולפעמים זה קצת מפריע !
ישנם יתרונות רבים לגודל החברה, ישנם שיאמרו לכם שככל שהם יותר גדולים כך הם יכולים לקבל את המחירים הטובים ביותר וכך הם מצליחים להטיב עם המשכנתא שלכם. לצערנו, לרוב זה לא קורה ולפעמים אפילו להיפך.
ככל שחברה הופכת להיות גדולה יותר, כך היא צריכה להעסיק אנשים רבים יותר (ולפעמים לא מנוסים כל כך), עלויות התפעול שלה עולות (וזה מתבטא במחיר שאתם משלמים) והלקוח שלהם הופך להיות לקוח מבין כמה מאות ולא מבין כמה אחדים. - האינטרסים – נסו לברר עם היועץ מול כמה בנקים הוא עובד
האינטרס הוא אולי המפתח לכל העסקה. אם היועץ עובד לרוב עם בנק אחד או שניים הידיים שלו כבולות ולרוב האינטרס שלו יהיה לטובת הבנקים, הרי הוא אמור לעבוד איתם גם עם הלקוח הבא ולכן יעדיף "להיות בסדר איתם" לטובת ההמשך.
בצורה כזו האינטרס שלו בצד שלהם ולא בצד שלכם.
הבעיה היא שלא תמיד תוכלו לדעת את זה ולכן אנו מציעים לכם לשאול אותו אם אילו בנקים הוא עובד ומהו הבנק המועדף עליו (אנו מניחים שאם הוא עובד עם בנק אחד או שניים אתם תבינו זאת על פי התשובות שלו).